Waar kunt u het Domaine Les Mirabelles vinden ?

Waar is het domaine Les Mirabelles gelegen? In de Lage Vogezen 60 kilometer ten zuiden van Nancy, ten noorden van de waterstad Vittel ligt They sous Montfort , aan het beekje de They! Een klein dorp in het district Vittel van departement Vogezen in Lotharingen Frankrijk.

They sous Montfort ligt in de Lage Vogezen (Vôsges). Overigens een deel van het veel grotere Lotharingen met ook Elzas en Moezel en Maas! Met meer dan 150 soorten vogels is de avifauna uitgebreid, met als absolute top de mythische vogel van de Vogezen ( Grand Tétras of coq de bruyère of in het Nederlands de Auerhaan).

De Auerhaan (Grand Tétras)

Het lager gelegen gebied, meer naar het zuidwesten, heet la Vôge: een plateau dat zich uitstrekt van Remiremont tot Vittel.
Het zeer gevarieerde en licht glooiende landschap vormt met heuvels en bergen de scheiding tussen de valleien van de Saône, die ontspringt in Vioménil, en de Moezel, die ontspringt in Bussang, en verbindt de Vogezen met het plateau van Langres. Hier ligt de scheidslijn van verschillende waterwegen: in het oosten stromen de rivieren via de Rijn en de Maas naar de Noordzee, .. terwijl ze in het westen naar de Middellandse Zee leiden.

Dit bronrijke gebied herbergt vier belangrijke kuuroorden: Bains-Les-Bains, Contrexéville, Plombières-Les-Bains en Vittel . Meer naar het oosten, in het stroomgebied van de Xaintois, ligt Mirecourt , waar sinds drie eeuwen de kunst van het vioolbouwen wordt uitgeoefend.

Geen zin in een zwemparadijs? Liever geen karaoke, snackbar, restaurant of kinderdisco? Zoek de kalmte op van een van de vele kleine, rustige campings die Frankrijk heeft te bieden.

Niet iedereen houdt van grote campings met zwembad, glijbaan, snackbar en een disco. Geen probleem, er zijn genoeg campings in Frankrijk die andere dingen bieden: je kunt je tent opzetten middenin een pruimenboomgaard; de rust en de geuren van de in de buurt liggende boerderijen in de vroege ochtend ervaren.

Direct vanaf de camping kunt u heerlijk wandelen op diverse uitgestippelde routes. Ook fietsen is, gezien het vlakke land, prima te doen. De stad Vittel, van het bronwater, is met zijn warmwaterbronnen bekend als oude Gallo-Romeinse nederzetting en een bezoekje waard. In Contrexéville is een zwembad in het meer gebouwd (Site du Lac) en ook daar kan er van boom tot boom geklommen worden. Ook een excursie naar een geitenboerderij, het maïsdoolhof of naar een snoepjesfabrikant, die uitsluitend met natuurlijke ingrediënten werkt, behoren hier tot de mogelijkheden. In de zomer worden er openluchtconcerten gehouden en op zaterdagen is er een markt met biologische producten.