Familie Veenstra-Roeper, eigenaar sedert het jaar 2000.

De familie heeft het terrein van Les Mirabelles in het jaar 2000 ( de foto is overigens van 2004) overgenomen van de oorspronkelijke stichter familie Grandmaire. Vervolgens wordt meteen met de bouw van een overdekt terras achter “het huis” begonnen , omdat de kelder wordt afgekeurd als restaurant voor gebruik door gasten. De kelder is maar 2 meter hoog (in het midden!) . Zo kan de gast toch een maaltijd krijgen op de dagen dat de keuken open is. In de jaren daarna is een toiletgebouw – oorspronkelijk met gescheiden dames en heren afdeling – gebouwd.

Er wordt vergunning aangevraagd voor het hebben van een camping met 40 plaatsen. De eisen die gesteld worden zijn echter niet uitvoerbaar. Zo wil men alle paden verhard hebben. Het liefst met asfalt (!). Ook de mooie oude rode stroompaaltjes moeten het veld ruimen voor plastic uniforme palen. In de kleur rood met blauwe stopcontacten (europese!). De stroompalen zijn op een sokkel geplaatst en opnieuw geschilderd (wel in de signaal rode kleur). De aanwezige kampeerplekken ziet men liever afgebakend door heggen of palen met planken. Ook de toiletten en douches moeten gestandaardiseerd ! Mooi niet dus! Wij vinden dat lelijk en bovendien: wat als alle campings gelijk zijn? Wat heb je als gast dan nog te kiezen?

En dus wordt het een Aire Naturelle met maximaal 25 plaatsen. Omdat er 5 worden ingenomen door de (inmiddels) aanwezige blokhutten blijven er 20 plaatsen over. Ondanks de problemen met de overheid worden een wagenloods, een woning, enkele trekkershutten, een appartement en zomerwoning op het terrein gebouwd.

Niettemin beheren de leden van de familie dit domein van ruim 3 hectare nog steeds met plezier. Wij hopen dat gasten een leuke, rustige vakantie mogen genieten. Er is genoeg (niet) te doen voor hen die rust, ruimte en natuur zoeken. Inmiddels is er alleen nog beperkt plek na reservering voor langere periodes. Immers; ook voor ons moet het vakantiegevoel blijven!

Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Uiteraard kunt u deze ook vinden in Vittel bij de plaatselijke VVV, te vinden in het niet meer in gebruik zijnde SNCF treinstation.