Welkom bij Aire Naturelle Domaine Les Mirabelles voor kamperen in alle rust en alle ruimte!

De entrée bij het huis! (bord gemaakt door Nynke Koopmans)

Het domein Les Mirabelles bestaat als kampeergelegenheid sinds 1980. De toenmalige agrarische familie ontdekte dat vele Nederlandse toeristen naar Frankrijk kwamen via de “Route Soleil” (E31). Er was in de buurt van Vittel nog geen kampeergelegenheid. De familie is begonnen in de oude schuur naast de boerderij en had hierin douches en toiletten gemaakt. De ook onder het gebouw aanwezige ” Cave Vouté ” werd als restaurant gebruikt. Omdat de gasten in die tijd niet lang bleven kon de kokkin haar menu beperken tot 2 keuzes. De gast kon of Boeuf Bourguignon of Cocq au Vin bestellen! Zowel het eerste als het tweede gerecht waren van uitmuntende kwaliteit. De camping heeft in een Nederlands weekblad gestaan en werd druk bezocht. Vooral door gasten die slechts één nacht gebruik maakten van de accommodatie onderweg naar het warme Zuiden van Frankrijk of Spanje

Overigens mag niet onvermeld blijven dat de heer Michel Grandmaire ( overleden in 2022) een 4 tal boeken over de omgeving heeft geschreven, waaronder een autobiografie over zijn leven voor tijdens en na de tweede wereldoorlog. Bovendien een roman over een verdwenen stad in de tijd dat de Hunnen in de Vogezen heer en meester waren. De boeken staan ter beschikking om door te nemen bij de ontvangstbalie.

De kelder (Cave vouté) werd meteen afgekeurd toen wij de camping overnamen door de gemeente vanwege de te geringe stahoogte. Bovendien werden er andere eisen aan de exploitatie van de camping gesteld!

Ná Corona zijn de campingplaatsen , chalets, zomerhuis en appartement uitsluitend nog op reservering te boeken voor een langere periode.